RABARBER
€0.00
Kies gewenste gewicht
Gelieve te kiezen
Op voorraad
Productgegevens
Rabarber heeft een friszure smaak.
Er zijn verschillende soorten rabarber. Je hebt ze met geheel groene, met groenrode en met rode stelen.
Groene stelen zijn zuurder dan rode, maar ze zijn niet 'onrijp'. Groene stelen zullen door bewaren dus ook nooit rood worden.
Van deze groente wordt bijna altijd een compote of een zoet nagerecht gemaakt. Door de manier waarop we het bereiden lijkt het meer op fruit dan op groente. Toch is het echt een groente.
Rabarber kun je zo gebruiken:
- Magere of halfvolle yoghurt.
- Op volkorenbrood met een laagje magere kwark.
- Als nagerecht op een laagje lange vingers met een bolletje sorbetijs.
- Met een kop van stijfgeklopt eiwit in de oven even bruin laten worden.
- In compote.
- In taarten of gebak, eventueel in combinatie met andere fruit.
- In sorbet.
- Bij stoofschotels met eend, lams- of varkensvlees.
- In sauzen bij vette vis (bijvoorbeeld makreel).
Bewaar dit product voor later
Toon prijzen
EUR